Monday, 6 May 2013

LAGI SIKAP KURANG AJAR


PRU-13: Siew Fook hina Perdana Menteri

SEREMBAN 25 April - Pengerusi DAP negeri, Loke Siew Fook malam tadi menghamburkan kata-kata biadab yang menghina Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak di hadapan lebih 1,000 penyokong pembangkang di Nilai.
Tanpa sedikit pun rasa hormat Siew Fook benar-benar melepaskan dendam kesumatnya kepada Najib dengan membuat perbandingan antara Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Najib.
Beliau juga secara bongkak dengan menggunakan perkataan yang cukup kasar mengingatkan Perdana Menteri, negara ini milik rakyat.
Malah tanpa berselindung, Siew Fook turut menghina Ketua Wanita UMNO,
Datuk Seri Sharizat dalam isu Pusat Fidlot Negara (NFC) biarpun kes berkenaan telah selesai dan diambil alih oleh Kirimitonas Agro Sdn. Bhd. (KASB).
Ucapan kurang ajar pemimpin DAP negeri ini yang berhasrat menawan Negeri Sembilan dan berbangga dengan sokongan kaum Cina dalam kempennya itu menghina pula Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali yang didakwanya bersikap rasis dan perkauman tetapi disokong oleh BN. - UTUSAN ONLINE


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Pilihan_Raya/20130425/px_60/PRU-13-Siew-Fook-hina-Perdana-Menteri#ixzz2SWRoXNTV
© Utusan Melayu (M) Bhd 

PERHIMPUNAN HARAM

Perhimpunan di Kelana Jaya, Rabu ini tidak sah di sisi undang-undang

KUALA LUMPUR 6 Mei - Perhimpunan 'Suara Rakyat Suara Keramat' yang dirancang pakatan pembangkang di Stadium Kelana Jaya, Petaling Jaya pada Rabu ini bagi memprotes keputusan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) merupakan suatu perhimpunan yang tidak sah di sisi undang-undang.
Ini berikutan polis sehingga kini belum menerima notis permohonan penganjuran daripada pihak penganjur.
Mengikut Akta Perhimpunan Aman 2012, polis sepatutnya menerima notis berhubung acara itu dalam tempoh 10 hari sebelum penganjuran.
Sementara itu, Ketua Polis Selangor, Datuk Tun Hisan Tun Hamzah ketika dihubungi berkata, pihaknya masih kabur dengan penganjuran acara itu kerana tidak mendapat sebarang maklumat daripada penganjur.
"Ingin saya nasihatkan, mana-mana pihak yang ingin membuat acara sebegitu, datang kepada polis untuk memberi makluman serta menghantar notis bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku," katanya. - UTUSAN ONLINE


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130506/dn_14/Perhimpunan-di-Kelana-Jaya-Rabu-ini-tidak-sah-di-sisi-undang-undang#ixzz2SWMoXA6c
© Utusan Melayu (M) Bhd 

SIAPA SEBENARNYA RACIST?


Risalah ini adalah risalah asal dalam bahasa Cina yang telah diterjemahkan ke dalam bahasa Melayu oleh seorang rakan penulis. Risalah ini diterima oleh rakan penulis semasa beliau berada di Melaka. Oleh kerana rakan penulis ini boleh bertutur dalam bahasa Cina dan bergaul dengan orang Cina, mereka mengedarkan risalah ini kerana menyangka beliau adalah seorang yang berbangsa Cina!
Petikan dari risalah ini yang diterjemahkan ke dalam Bahasa Melayu bertajuk : MALAYSIA, RAKYAT CINA, DAP DAN SELURUHNYA 
Rencana ini akan mengingatkan kita semua supaya menyedari hakikat matlamat perjuangan bangsa Cina Malaysia. Malaysia harus berada dalam didikan Cina mulai masa ini telah meningkat maju hingga dapat menguasai pelbagai aspek pembangunan dan ini diakui oleh pemimpin Melayu sendiri.
Orang Cina telah banyak mencapai kejayaan dan kekayaan. Wang ringgit sudah tidak menjadi masalah lagi. Kita dapat MEMBELI KERAKYATAN DENGAN HARGA RM50 SAHAJA. Saya ingin menyatakan bahawa kaum Cina patut bersepadu DEMI MERUNTUHKAN BANGSA MELAYU. Dahulu kini atau masa akan datang Malaysia akan berada di dlaam tangan bangsa kita, bangsa kita bangsa Cina.
PEMIMPIN MELAYU AMAT LEMAH DAN BANYAK YANG PANDAI BERLAGAK DARIPADA MENJAGA KEPENTINGAN BANGSA SENDIRI. Maka dengan adanya kesempatan ini perjuangan kita berhasil dan kemenangan dalam 20 arena politik dan tenaga sukarela kita.

Ayuh... kita hapuskan hasrat murni sesetengah pemimpin Melayu agar kedudukan kita tidak terjejas dan bangsa MELAYU TERUS MUNDUR DI BAWAH TELUNJUK KITA. Kita tanamkan sikap boros, murah hati dan suka memberikan pinjaman wang kepada bangsa Melayu agar mereka akan memuji tindakan kita dan mereka memuji orang Cina kaya dengan ilmu psikologi dan wang ringgit yang dapat menenggelami mata orang Melayu.
Hingga kini undang-undang diberi dan dibubarkan suara kita adalah utama. Pada masa ini, ramai pemimpin yang takut akan suara-suara kita tetapi orang yang paling kita takuti ialah DR MAHATHIR yang sekarang ini di belakang kerajaan. Mari kita bersatu padu demi keuntungan dan perniagaan yang menjadi bidang bangsa Cina mulia.
MULA-MULA KITA TUMPANG NEGARA ORANG KEMUDIAN KITA JAJAH DENGAN CARA YANG BERKESAN DAN RAPI. SEMUA PEMIMPIN DAP ADA MATLAMATNYA. INI MUNGKIN DALAM DUA ATAU TIGA PILIHANRAYA LAGI. KEMUDIAN KITA AKAN BERKUASA SEPENUHNYA DAN AKAN MEMECAH-BELAHKAN PEMIMPIN MELAYU YANG BODOH ITU.

Pemimpin orang Melayu itu sama seperti mereka berniaga iaitu modal banyak tetapi bodoh tidak mendapat keuntungan. Rancangan bangsa Melayu bodoh dan dikatakan tidak berjaya lembab, kerja lambat dan banyak menggunakan wang dan ini merugikan mereka sendiri.
SIKAP DENGKI ORANG MELAYU SENDIRI SEMAKIN MENINGKAT DAN MENYERONOKKAN KITA. Kita bangsa Cina jangan sayang wang ringgit kerana ini SENJATA KITA UNTUK MENGUASAI EKONOMI MALAYSIA dan kita cuba sedaya upaya utk menjatuhkan perniagaan mereka.
Sehingga kini kita telah menjatuhkan 15% daripada perniagaan mereka.Kita mesti berjuang dan menjaga kaum kita. Kita jadikan orang Melayu kolot dan bodoh macam Papua New Guinea (macam orang asli, macam orang binatang). Kemudian kita beri ubat dan racun agar mereka khayal dan asyik serta lahap pada orang Melayu.
Biar kita bertolak ansur secara bangsa kita dan berpura-pura hormat kepada mereka dan memanggil mereka Tuan atau Encik agar mereka kembang bontot (bangga). Apatah lagi kalau kita memuji-muji mereka. KALAU PERLU MASUK ISLAM PUN TAK MENGAPA!
Ini boleh jadi lebih baik kerana dapat menjalankan dakyah dalam diam-diam tanpa disyaki. Kita buat-buat percaya kepada agama mereka dan membiarkan mereka merasa bahawa kita menghormati mereka. Inilah senjata kita iaitu menjaga anak-anak kita dan generasi kita dari lembah DADAH kerana dadahlah yang merosakkan akhlak manusia.

KITA GUNAKAN DADAH UNTUK MEROSAKKAN ORANG MELAYU yang BAKAL MEMIMPIN NEGARA MEREKA HINGGA…sahaja hampir 60% kemajuan ini tercapai dengan selamat dari ilmu orang Melayu akan pudar dan tidak akan berguna lagi kerana dipengaruhi dadah yg kita beri.
Dalam masa 10 hingga 15 tahun lagi cerdik, pandai Melayu akan hilang dan generasi akan datang semuanya akan lemah dan hilang ilmu mereka. SAYA RASA TAKUT, DENGAN ILMU TAUHID DAN BATIN, TETAPI TELAH HILANG DAN DISEBABKAN FITRAH KITA. BIAR ILMU MEMPERTAHANKAN MEREKA YANG HANDAL-HANDAL ITU AKAN BERPECAH BELAH DAN SETERUSNYA KITA BUNUH ORANG MELAYU DAN KITA PECAH-BELAHKAN MEREKA DENGAN MENGGUNAKAN DAKWAH KERANA MEREKA BERPEGANG KEPADA DAKWAH AJARAN MEREKA YANG MUDAH DIPESONGKAN.
Ternyata kita telah berjaya melakukan dgn mengelirukan pemimpin ABIM dan melagakan dengan "PAS". Dengan ini kita dapat memecahkan parti PAS dan UMNO. Mungkin. Kita memecahkan pemimpin sama-sama mereka dalam kelompok yang lebih kecil lagi. Sabah dan Sarawak akan berpecah dari Malaysia atas angkara kita dan di bawah pimpinan Mahathir yang telah tua dan mementingkan diri sendiri.
Maka kita akan menjadikan Malaysia Negara kita apabila beliau tiada dan di sinilah berlakunya punca keruntuhan mereka seperti mana TUN ABDUL RAZAK DAN TUN DR. ISMAIL ORANG KUAT MELAYU yang telah tiada.
Kita harus aktif dengan persatuan kita dan dari persatuan kita berdamping dan dapat tahu apa yang harus berlaku demi cita-cita kita. Di sekolah sudahpun guru-guru Cina memupuk rasa benci kalau boleh membunuh bangsa Melayu. Sepandai-pandai Melayu akhirnya Melayu hilang. Dari pandai-pandai murid melayu, hanya 20% hingga 30% yg berjaya.
Lihat di hospital lebih 80% terdiri dari kaum Cina. Oleh itu ramai dapat menolong kita bergembira dan berusaha lagi supaya tidak terbuang peluang ini. RAHSIA KERAJAAN, RAHSIA POLIS MAHUPUN TENTERA, KITA USAH RISAU, KERANA KITA ADA ORANG DALAM. PEREMPUAN, JUDI, ARAK DAN DADAH SEMUA DAPAT MEMBANTU KITA!

Adakah saudara Cina tidak bersemangat berganding bahu dengan saya? Saya yakin ini adalah benar. Orang Cina terkenal dengan sikap bersatu padu dan berkelompok dari dulu lagi. Marilah kita sama-sama berjuang di samping pemimpin Cina yang berkaliber. DAP akan menjadi kuat, jadi kita akan mewujudkan semua semangat datuk nenek kita terulung di Malaysia.
Pemimpin-pemimpin hebat kita sedang berusaha mahu menawan negeri Melayu yang kuat. Ini adalah Johor. Bila yang paling kuat berjaya ditawan, negeri yang lain akan lagi senang. Kita pun sudah diberi bantuan Singapore. Kita dahulu yang pandai bersyarah di Melaka dahulu. Marilah kita memuji perjuangan Hang Li Poh dan laksamana Shing Ho Yang berjaya memikat dan membuktikan ada raja melayu dahulu yg senang diperdayakan dengan ramai orang Cina ke Melaka.
Inilah perjuangan kita. Saya sangat berharap agar semua orang Cina menumpaskan hak orang Melayu kepada hak orang Cina. Bangunlah bangsa Cina dengan apa sekalipun walaupun terpaksa melakukannya dalam paksaan. Kejayaan kita berasaskan kerjasama serta persefahaman bangsa Cina yang sememangnya cerdik pandai….Ke arah matlamat kita?

MALAYSIA HAK ORANG CINA 10 TAHUN LAGI...!!!

PERHATIAN kepada orang-orang Melayu. Insaflah dengan catatan ini, daripada hamba Allah yang cintakan agama, bangsa dan tanahair.
- Risalah ini disebarkan sejak seminggu lalu oleh Cina DAP. Ternyata matlamat mereka semakin hampir dan PRU14 tak mustahil mereka kecapi matlamat yang mereka impikan. Melayu sedar pekara ini? Oh mereka tidak sedar sebaliknya percayalah akan ada yang kata Ni propaganda UMNO, ini RACIST dan macam macam lagi. 
Hakimatnya keputusan PRU13 malam tadi? DAP menguasai kerusi pembangkang dan jelas pertambahan kerusi mereka di Parlimen dan Dun bertambah.

TENGOK NI WAHAI BANGSA KUDIHARAPKAN SELEPAS MENDAPAT PENGAJARAN DALAM PRU13, ORG MELAYU ISLAM DAPAT BERSATU PADU SELEPAS NI. DAH TERBUKTI DAP BERJAYA PECAHBELAHKAN KITA.. 

BOLEH KITA BIARKAN SAJA?


BOLEH KITA BIARKAN SAHAJA?