Sunday, 28 April 2013


KESAH SEBENAR LIM KIT SIANG

Kafir Harbi VS Jihad
kantoi sudah siapa lim kit siang dan perangai beliau akhir-akhir ini.saya akan ceritakan dulu berkenaan dengan kempen lepas tu saya ceritakan kisah lim kit siang.Dalam kempen pembangkang akhir-akhir ini,menyaksikan pemimpin mereka semakin tidak dapat mengawal diri.Rata-rata ceramah mereka menyerlahkan kemarahan,dendam kesumat dan dengki khianat yang parah terhadap Barisan Nasional.Keinginan yang menggila untuk berkuasa menyebabkan mereka tidak mampu lagi berlakon sebagai seorang pemimpin yang rasional dan matang.Sebaliknya,mereka menghamun dan mengutuk pemimpin BN semahu-mahunya dalam ceramah mereka bagi mencapai kepuasan.Apa yang menarik ialah sasaran yang paling mereka gemari ialah Tun Mahathir Mohammad,bekas Perdana Menteri yang amat kita kasihi.Tun Mahathir begitu giat membantu Perdana Menteri dan Barisan Nasional berkempen dalam PRU kali ini.Rata-rata program yang menampilkan Tun Mahathir pasti menyaksikan sambutan yang hebat sedangkan beliau sudah lama bersara.Kata-kata Tun Mahathir diambil sebagai amanat dan pedoman oleh segenap rakyat berbilang kaum.Dalam setiap program,beliau tidak putus-putus mengingatkan rakyat agar membuat pilihan tepat.Tun Mahathir tidak perlu bercakap berdegar-degar memaki hamun pembangkang sepertimana Anwar menyuruhnya pergi mati. 

Tetapi,Tun Mahathir hanya perlu berkata benar dalam setiap ceramahnya,itu saja dan itu pun sudah cukup untuk membuat pembangkang separuh gila.Selain Anwar,antara yang separuh gila dengan usaha Tun Mahathir ini ialah Lim Kit Siang.Susah hati sungguh si Kit Siang bila Tun Mahathir membantu BN.Justeru,jenuhlah dikerah tentera kacang merahnya (Red Bean Army) menghentam Tun Mahathir kononnya sebagai manusia paling berkuasa,kukubesi dan ditakuti di segenap peringkat.Namun,dalam pada itu juga,berduyun-duyun anggota dan pemimpin DAP keluar parti dan alasan mereka pula adalah konsisten iaitu Lim Kit Siang anak beranak bersifat kukubesi,terlalu berkuasa dan amat ditakuti di dalam DAP.Kata mereka,dalam meletakkan calon pilihanraya,Lim Kit Siang langsung tidak mengambil-kira suara pemimpin bawahan.Mereka yang telah lama berjuang di dalam parti diketepikan dan rungutan mereka disambut dengan tempelak serta ugutan.Sudahlah pemilihan CEC juga tidak telus yang mana penipuan dilakukan secara terang-terangan,Lim Kit Siang sedikit pun tidak menunjukkan kekesalan atas ‘kebobrokan’ anaknya dalam kes itu,hatta merestuinya pula.Sehingga hari ini,tiada siapa di dalam DAP yang boleh mempersoalkan perihal kes CEC atau akan diberi tekanan oleh kepimpinan atasan. 

Sumber juga menyatakan Kit Siang begitu terdesak kini dan meningkatkan lagi kempen dengan cara mengugut.Ini sebenarnya,tidaklah mengejutkan kerana sejak dahulu lagi,DAP amat sinonim dengan kes ‘menerima peluru dalam sampul’.DAP juga diketahui mempunyai hubungan rapat dengan kongsi gelap bawah tanah.Sesiapa yang melanggar perintah Lim Kit Siang akan menghadapi ancaman ugut dan keluarga mereka juga berada dalam bahaya.Kerana itu di dalam DAP sendiri mereka merujuk kepada pemerintahan DAP sebagai sistem ‘kilas tangan’.Malah gelaran Tokong terhadap Lim Guan Eng juga dimulakan oleh orang DAP sendiri.Oleh itu tidak hairanlah Teoh Beng Hock mengambil keputusan membunuh diri apabila menjadi ‘liabiliti’ kepada DAP.Berdasarkan semua ini,kita tidak perlu menjadi seorang ‘genius’ untuk meneka bahawa kejadian bom dan letupan mempunyai kaitan dengan DAP.Selain Kit Siang,pemimpin DAP yang rapat dengannya juga tidak segan silu menunjukkan sikap samseng mereka kepada rakyat, mungkin untuk membangkitkan rasa gerun terhadap parti itu.Antaranya,Tony Pua ketika menjawab soalan Malaysiakini mengenai Red Bean Army,beliau berkata tugas kumpulan itu adalah untuk ‘membunuh orang’. 

Benar,ia adalah satu perumpamaan,namun perlukah menggunakan perumpamaan yang begitu ‘ganas’ dalam politik ??? Jenice Lee,Shen Yee Aun,Tunku Aziz adalah antara segelintir nama-nama yang sanggup tampil ke hadapan dan menelan segala ugutan demi untuk mendedahkan sikap DAP yang kukubesi,kejam,korup dan kotor.Selebihnya,hanya menentang Kit Siang secara senyap-senyap kerana bimbang tindakan parti terhadap diri dan keluarga mereka.Kit Siang sebenarnya amat sedar akan persepsi ramai terhadapnya,kerana itulah beliau bersungguh-sungguh cuba membalikkan persepsi itu kepada Tun Mahathir,iaitu sasaran paling ‘besar’ dan paling mudah.Namun,taktik Kit Siang tidak laku kerana rakyat tahu siapa Tun Mahathir iaitu pemimpin yang berhati mulia yang tidak jemu-jemu berusaha merealisasikan sebuah dunia yang lebih baik untuk manusia sejagat.Tun Mahathir terkenal dengan sifat penyayang dan ia boleh dilihat jelas dalam hubungan beliau dengan Tun Siti Hasmah.Tun Mahathir tidak pernah hilang kawalan atau menggila dan menghamun sesiapa sepanjang hidupnya. Biarpun beliau paling marah kepada George Soros suatu ketika dahulu kerana hampir memusnahkan negara ini, beliau telah meluahkan kemarahan itu dengan cara yang amat tenang,dalam ayat yang cukup tajam tanpa perlu terjerit-jerit mencerca seperti Lim Kit Siang mahupun Anwar Ibrahim yang ingin melepaskan geram. 

justeru,Kit Siang tidak mungkin mampu mencipta gambaran ‘raksaksa’ terhadap Tun Mahathir kerana semua orang tahu,terutama orang-orang DAP sendiri,bahawa Kit Sianglah raksaksa yang sebenarnya.Raksaksa yang bernama Kit Siang ini tidak sanggup bersara seperti Tun Mahathir,tetapi beliau perlu berada di dalam hierarki kepimpinan bagi memastikan kepentingan beliau dan anak-beranaknya sentiasa diutamakan.Apapun saya ucapkan ‘Selamat Berjaya’ kepada tentera kacang merah di Komtar dan Concorde untuk memulihkan imej Kit Siang dalam masa 7 hari ini.Apa yang pasti,beribu-ribu tentera ini tidak mungkin mampu mencipta persepsi bahawa Kit Siang adalah seorang pemimpin yang penyayang dan prihatin dalam masa 7 hari mahupun 70 tahun
lagi.

EKONOMI DUNIA BAWA MALAYSIA MUSNAH JIKA ANUWAR JADI PM

-Tun Daim ZainudinMalaysia akan berada dalam situasi bahaya sekiranya rakyat memilih pihak yang tidak berpengalaman untuk menerajui kerajaan pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13).

Bekas Menteri Kewangan Tun Daim Zainuddin berkata, dalam keadaan krisis ekonomi yang melanda dunia ketika ini, ia bukanlah masa yang sesuai untuk rakyat menukar tampuk pemerintahan negara dengan menyerahkannya kepada pakatan pembangkang yang tidak mempunyai pengalaman.

Apatah lagi jika Ketua Pembangkang diangkat sebagai PM bagi meneruskan misi sulit yang pernah dibawanya bersama beberapa tokoh US ke Negara ini.

"Sekarang ini krisis ekonomi dunia, di Amerika Syarikat, Eropah, Jepun, India, China, masalah ekonomi akan berlaku.

"Kalau kita ambil kerajaan yang kita tidak tahu, tidak ada pengalaman... lingkuplah negara kita, " katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis perjumpaan Jentera PRU13 Parlimen Merbok di sini, hari ini.

Mengenai PRU13, Daim berkata, beliau berkeyakinan Barisan Nasional (BN) akan mengekalkan kuasa sebagai Kerajaan Persekutuan, dan BN  empunyai peluang yang cerah untuk mendapatkan kembali Kedah dan Selangor, yang kini ditadbir parti pembangkang.

Beliau berkata, ini boleh dicapai sekiranya pemimpin dan anggota Umno serta parti komponen BN bersatu.

Mengenai insiden letupan ketika ceramah BN di Pulau Pinang dan Perak, Daim berkata, tindakan sedemikian dilakukan oleh mereka cuba mewujudkan rasa takut di kalangan rakyat.

-Gelombang Rakyat-

PENIPUAN HUSAM MUSA

satupeluru.comEntri ini merupakan kesimpulan keseluruhan mengenai testimoni silam calon PAS Parlimen P125 Putrajaya - Husam Musa yang penuh dengan naratif kegagalan, penipuan & kemunafikan. Husam dicabar untuk memfailkan saman jika fakta2 yang diberikan di bawah hanya dongengan semata.

Husam Musa diberitakan membawa semua konco-konconya ke Putrajaya untuk berkempen habis-habisan di sini demi maruah politiknya yang sudah semakin kusam & masam di Kelantan. Khabar dari rakan2 di Kelantan, suasana kempen di Kelantan sekarang agak 'suram' bila Husam telah mengangkut semua 'geng jahat' PAS ke Putrajaya.

Mereka mendabik dengan jumlah penyokong di hari penamaan dan ceramah yang ramai tanpa bertanya sendiri adakah yang datang itu pengundi di Putrajaya. Mereka lupa penganut2 PAS sanggup menghabiskan minyak kereta datang dari jauh demi secangkir 'pahala' mendengar ceramah fitnah & maki-hamun. Mereka juga lupa BN juga ada segunung maruah yang perlu dipertahankan di sini, Husam Musa takkan melalui jalan mudah walaupun

 telah membelanjakan wang yang banyak memindahkan ribuan pengundi dari Kelantan untuk memangkahnya di kertas undi Parlimen Putrajaya.


Fakta paling jelas untuk mendedahkan penipuan Husam Musa adalah berkaitan kutipan Tabung Amanah Lebuhraya Rakyat yang dirancangnya... Derma yang dinyatakan disalurkan kepada Baldah Toyyibah (Prasarana) Kelantan (di bawah Perbadanan Menteri Besar) sebenarnya menggunakan nombor akaun syarikat bernama Rowstead Systems Sdn Bhd. Hasil selidikan di SSM, Husam Musa merupakan salah seorang pemegang saham dalam syarikat tersebut.

Baca seterusnya disini Klik